Flydagen Kjeller – hold av datoen 16. juni 2019!

30 år med Flydagen på Kjeller flyplass!

image71

Flydagene/Kjeller Airshow er vårens vakreste eventyr! Arrangør er Veteranflygruppen i NRFK i samarbeid med Kjeller Flyhistoriske Forening (KFF) og resten av flymiljøet i Småflyhavna. Den 30. Flydagen i rekken ble feiret på Kjeller 3. juni i år. Liten og stor, gammel og ung ønskes hvert år velkommen til fantastiske flydager som er gratis for publikum! Høye besøkstall vitner om en stor interesse for norsk luftfart. Kjeller kan by på unike opplevelser hele året og utgjør en verdifull infrastruktur i norsk luftfart. Over en fjerdedel av landets småflypiloter har base på Kjeller. I 2019 arrangeres Flydagen 16. juni.

En av verdens to eldste flyplasser

image72

Kjeller er verdens nest eldste flyplass med fortsatt operativ drift, ifølge Riksantikvarens vernevurderinger. To flybataljoner på Kjeller ble etablert i 1916 og oppsatt med speider-, bombe- og jagervinger. Flybataljonene hadde base på Den ytre flyveplass, samme sted hvor Småflyhavna er lokalisert i dag.


Roald Amundsen var første flyelev

image73

Roald Amundsen den første flyeleven på Kjeller og fikk 11. juni 1914 internasjonalt flysertifikat (kalt ‘patent’) nummer 1 her til lands. 10 år etter krigens slutt i 1945 startet den sivile flyaktiviteten opp da Kjeller Flyklubb ble etablert. Klubben endret etterhvert navn til Nedre Romerike Flyklubb (NRFK) som i dag er landets største.