Flyuniversitet

Utdanning og trening

I 2015 feiret NRFK 60-årsjubileum. Den eldste flyklubben på Kjeller har vokst kraftig og er i dag landets største.

Oslo Flyklubb vokser. Oslo Flyklubb er blant landets eldste og satser på Diamond DA-40 for trening og turflygning.

Størst i Nord-Europa

Rundt 1000 piloter er tilknyttet flyklubbene på Kjeller som er base for over 100 fly, deriblant en stor samling veteranfly som kan oppleves i Småflyhavna.

Kjeller Aerodrome er størst i Nord-Europa innen PPL-A-utdanning og utsjekk av piloter på mikrofly, motorfly, halehjulsfly, veteranfly, experimental og akrofly.

Aerobatic Club of Norway

Instruktører i aerobatics på Kjeller er mentorer også for andre akromiljøer i Norge, Sverige og Danmark.

image59

Utdanning av piloter

Flyskoler på Kjeller

Landets største flyklubber og flyskoler er samlet på Kjeller flyplass – et internasjonalt utdanningssenter for piloter. Her finner du alt fra enmotors skolefly, et stort utvalg i motorfly, veteranfly, mikrofly, akrofly og helikoptre til simulatorer og tomotors skolefly!

Nedre Romerike Flyklubb (NRFK) og Oslo Flyveklubb (OFK) tilbyr utdanning til Private Pilot Licence (PPL-A), som for mange er starten på en trafikkflygerutdanning. Det gir også mulighet for utsjekk på halehjul, veteranfly og utdanning innen aerobatics, som også kalles snitt- eller akroflygning.


EAA Chapter 573 Norway er foreningen for hjemmebygde fly og helikoptre.


Kjeller Flyhistoriske Forening (KFF) ble etablert i 1994 for å ivareta den unike luftfartshistoriske kulturarven til Forsvaret på Kjeller. Målet er å etablere et bedriftsmuseum for de militære enhetene på flyplassen. KFF har siden 2006 operert en av de største kulturskattene i norsk luftfart; DH82A Tiger Moth 189 LN-KFT som ble bygget i 1935 og gjenoppbygget på Kjeller i årene 1997–2006. De siste ti årene har KFF gjenoppbygget verdens første serieproduserte Standard (Metal) Moth fra 1929. Flyet er ferdig rigget, har gjennomført første motortester og er klar til testflygning i 2017. Foreningen gjenoppbygger en Fairchild Cornell PT-26 og har Starfighter 755 utstilt under Flydagene.


Veteranflygruppen i NRF (NRFV) ble etablert i 2002 og opererer mange av veteranflyene på Kjeller. NRFV har et tilbud som det knapt finnes maken til i andre land, med gunstige timepriser for leie av fly. Veteranflygruppen erhvert år hovedarrangør for Flydagene på Kjeller.


Kjeller Sportsflyklubb (KSK) ble etablert i 2010 og utdanner mikroflypiloter. KSK er i løpet av få år blitt en av landets største flyklubber, med utdanning av piloter innen mikrolett/ultralett.


Norwegian Spitfire Foundation (NSF) ble etablert i 2012 og opererer Noorduyn Norseman LN-RAF på Kjeller. NSF har også driftsansvaret for P-51D Mustang ‘The Shark’ og Sea Fury T.20 G-CHFP / "WG655"med G-INVN som registrering hos Boultbee Flight Academy ved Goodwood Aerodrome, Chichester, England. 


Luftfartsskolen (LFS) landet på Kjeller i september 2015 og tilbyr både modulær og integrert trafikkflygerutdanning til fly- og helikoptersertifikater i samarbeid med partnerskoler i USA. LFS flyttet deler av virksomheten til Sandefjord lufthavn Torp etter tre år. De tilbyr også undervisning og flytrening med instruktør til PPL-A i en integrert utdanning.


Flyklubben FLY1912 er etablert i 2018 uten tilknytning til Norges Luftsportforbund (NLF). Flyklubben tilbyr utleie og utsjekk av motorfly og veteranfly. Fly1912 har base på Kjeller flyplass og har ansvaret for det operative ved Maarud flyplass på Disenå.


HelikopterDrift (HeliTrans) tilbyr PPL-H-utdanning på ENKJ, mens Helitrans opererer et stort antall helikoptre på Kjeller og en rekke andre baser i Norge. 

Levende flyplass i folkerik by

l'Aéroport de Lausanne – eksempel fra Sveits som «viser at det går an å ha en levende flyplass i en folkerik by»

«Tok av i dag fra flyplassen i Lausanne, som til forveksling er lik Kjeller. Den er 100 år, ligger midt i Sveits fjerde største by - og folket har stemt Nei til nedleggelse flere ganger.

Det de har fått til er å gjøre det så trivelig og spennende for publikum å spise lunsj/middag/ ha eventer og se på fly at også de som ikke flyr har slått ring om flyplassen. Folket har også fått med seg at flyplassen er viktig for at det skal rekrutteres gode piloter.

Lausanne bør derfor være en god motivasjon for de som jobber med å bevare Kjeller, og politikerne som tenker å ødelegge svindyr infrastruktur på grunn av "plassmangel" i Norge bør ta en studietur dit.

Lykke til videre med arbeidet mot nedleggelse!»

Morten Eivindssøn Astrup (tekst)
Leidschendam-Voorburg, Netherlands
25. sept. 2016

Finn ut mer